torstai 31. maaliskuuta 2011

raskaana tai rantakunnossa

Olen kärsinyt viime aikoina vatsaoireista. Tuntuu, että vatsa on sekaisin ja vessassa pitää ravata jatkuvasti. Olenkin nyt alkanut pohtimaan, että missä vika. Ehkä menneet tapahtumat, stressi ja ahdistus vaikuttavat vatsaani. En ole aiemmin ollut vatsallani reagoiva, mutta voihan se olla että nyt on iskenyt joku ärtyvä suoli –oireilu. Jippii.

Joka tapauksessa olen nyt kokeilemassa sellaista vähäviljaista ruokavaliota. Jospa viljaton ruokavalio auttaisi vatsaani. Eikä ole yhtään pahitteeksi jättää leivän ja pastan pupeltamista vähemmälle noin painonkaan kannalta.

Nyt sitten onkin vähän vaikeaa kehitellä jotain nopeasti valmistuvaa arkiruokaa, joka maistuisi taaperollekin. Tipu Taaperoinen tarvitsee kyllä hiilareita, joten hänelle on helppo keittää makaronit tai riisit siinä ruuan lisäksi. On yllättävän vaikeaa keksiä aamupalaa kun ei voikkaan syödä leipää ja muroja. Nyt olen mennyt linjalla jukurttia/hedelmää, jukurttia/marjoja tai ei mitään aamupalaa. Perunaa en varmaan kuitenkaan jätä ruokavaliosta, vaikka noin muuten vähähiilarista diettiä ajattelinkin. Lähinnä tosiaan tuo vilja ja ylimääräiset sokerit pois.

Tällä viikolla mun omalla ruokalistalla on ollut mm. tonnikalasalaatti, kanasalaatti, kasvissosekeitto ja täytetyt kesäkurpitsat. Jos teillä on jotain kivoja ruokaohjeita, helppoja ja nopeita niin pistäkää ihmeessä kommenttiboksiin viestiä!
Toivon, että saan tästä vähän helpotusta vatsaoireisiini ja ehkä kilon, kaksi pois myös. Joko kesällä ollaan raskaana tai ainakin rantakunnossa. Heh. :)

Toivoisin löytäväni myös innostuksen liikkumiseen jälleen. Kun lumet sulaa niin on kivempi lähteä ulos lenkille, ehkä voisin lähteä kokeilemaan ihan juoksua, jota viime syksynä ennen raskautta aloittelinkin. Nyt vaan motivaatio kaikkeen tällaiseen on ollut hukassa. Jospa sitä kevään myötä saisi itsestään taas vähän enemmän irti, löytäisi taas innon parantaa elämänlaatuaan jollain konsteilla...

Ei kommentteja: