keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Häät

Noniin, kokeillaan välillä kirjoittaa hopeisista haaveista ja hopeisesta kimalluksesta...

Häät on siis tarkoitus järjestää ensi syyskuun loppupuolella. Tämän meidän tragedian syytä on se, ettei mitään järjestelyitä ole tehty, muuta kuin paikka on varattu. Paikkana on läheinen nuorisoseurantalo, johon mahtuu hyvin meidän kaavailema vierasmäärä. Olemme suunnitelleet sellaisia noin 100 hengen hääjuhlia.

Emme kumpikaan kuulu kirkkoon, joten meille ei tule vihkimistä kirkossa. Halusimme kuitenkin jotain juhlavaa seremoniaa tilaisuuteen ja päädyimme tuomarin sijasta ammattipuhujaan. Pro-Seremoniat on yritys, joka tarjoaa ammattipuhujia tilaisuuksiin. He myös suorittavat vihkimisiä ihan normaalin kaavan mukaan, vaikka heillä ei ole virallista vihkimisoikeutta. Tilaisuus on kuitenkin aivan kuin aito vihkiminen. Me siis käymme maistraatissa edellisellä viikolla ja tämä ammattipuhuja tulee pitämään seremonian samassa tilassa kuin missä on tarkoitus sitten juhlia.

Nyt kiireellisimmät asiat olisivat pitopalvelun varaaminen ja bändin etsiminen. Muita järjestelyitä ehtii kyllä tehdä myöhemminkin. Olen nyt käynyt läpi helmikuun alussa saamiani pitopalveluiden tarjouksia, ja ne vaikuttavat ihan hyviltä. On yllättävää, miten eri tavalla pitopalvelut hinnoittelevat palveluitaan. Suosin mielelläni sellaisia pitopalveluita, joilla on kaikki lätkäisty samaan hintaan. Jotenkin ne, missä tarjoilu veloitetaan erikseen tuntuvat aina olevan kalliimpia. Sadan hengen ruokkiminen ei ole ihan halpaa puuhaa. Halvimmalta näyttävä tarjous ei usein olekaan sitä. Saimme esimerkiksi tarjouksen, jossa menun hinnaksi tuli vain 19 € / hlö. Tämä on kuitenkin vain silmänlumetta, sillä tarjoiluista ja kuljetuksista aiheutuvat kulut ovat yli 1200 €. Kokonaishinnaksi tulee reippaasti yli 3000 euroa. Kun taas toinen tarjous joka sisältää kaiken on hinnoiteltu suoraan 27 €/hlö. Mutta sitten pitää ottaa vielä huomioon pöytäliinat, jotka pitää kustantaa erikseen. Joillain ne maksavat 3 €/kpl, toisella 7/9 €/kpl. Yksi pitopalvelu on laskenut nekin hinnastoonsa mukaan.

Meillä tulee todennäköisesti olemaan häissämme keittoa ja salaattia ja leipää. Pohdimme pitkään, että onko se liian kevyt vaihtoehto häihin, mutta tulimme siihen tulokseen, ettei meidän tarvitse murehtia sitä. Todennäköisesti tulemme tarjoamaan lihakeiton (hirvikeitto) ja jonkun kasvissose/ tomaattikeiton. Näiden lisäksi tulee runsas salaattibuffet, jossa tulee olemaan sitten myös katkarapuja, broileria, juustoa, lihaa ja kalaa. Sitten tietenkin hääkakku, se tulee olemaan suklaakakku. Iltapalan hoidamme itse, laitamme siihen salaattipöydästä jääneitä ruokia sekä leipää ja ehkä jotain nakkia ja lihapullaa. Haluamme häämenun olevan meidän näköisemme ja sopivan syksyinen. Se ei saa myöskään olla niin perinteinen pitopöytä.

Bändi on vielä etsimättä. Haluamme bändin, jolta onnistuu sekä valssit että myös bilemusa. Onneksi Etelä-Suomessa on paljon hääbändejä. Mielellään maksaisimme maksimissaan 800 €. Uskoisin, että tällä hinnalla saamme hyvän bändin. Bändin tulee soittaa kolme 45 min settiä. Näiden lisäksi yritämme valjastaa jonkun muusikkoystävämme soittamaan häihimme häämarssin sekä häävalssimme. Viulisti, ehkä. Mutta bändin suhteen pitäisi nyt aktivoitua ja alkaa pyytämään tarjouksia...

Seuraava asia onkin sitten vieraslistan laatiminen, osoitteiden metsästys, kutsukorttien suunnittelu...

Ei kommentteja: