perjantai 30. maaliskuuta 2012

Lapset turvaan

Taas ammuskeluja koulussa.

Vakuutun yhä enemmän ja enemmän siitä, että haluan laittaa lapseni yksityiseen kouluun. En usko, että opetus yksityisessä koulussa on yhtään sen parempaa tai huonompaa kuin normaalissakaan julkisessa koulussa, mutta ehkä siellä olisi vähemmän näitä hulluja?

Mitä enemmän näitä sattuu, sitä enemmän mua pelottaa laittaa tuota lastani kouluun. Haluan, että hän saa käydä koulua rauhassa, olla lapsi rauhassa ilman pelkoja tällaisista hulluista. Ja minä pelkään!

Olkoon vain porvarillista, olkoon mitä hyvänsä, mutta jos niillä koulumaksuilla saan lapselleni hiukan enemmän turvaa niin en epäröi hetkeäkään. Vakavassa harkinnassa on meillä Steiner-koulu. Pedagogiikka uppoaa tällaiseen semihihhuliin hyvin. Luonto, taito- ja taideaineiden arvostus, yksilöllisyys, turvallisuus. Siinä avainsanoja jotka iskevät meikäläiseen.

Kohta sitä vois alkaa hakemusta rustailemaan...

5 kommenttia:

Petra kirjoitti...

Kannattaa kyllä laittaa hakemusta silä niihin Stainereihin taitaa olla hirmu vaikea päästä!
Mutta silti uskon, että niitä hulluja löytyy sieltä yksityisenkin puolelta.
Tämä tämän päiväinenkin oli koulun ulkopuolinen joka "jahtasi" jotain tyttöä.
Onneksi teillä on vielä aikaa kouluun ja suuremmat pelotkin varmasti tasoittuu kun lapset kasvaa. Itselläni on ainakin turvallinen olo lapsieni puolesta vaikka koulussa yksi jo onkin.

PiKo kirjoitti...

Meillä kans on esikoisen kohdalla steinerkoulu vaihtoehtona... Ans kattoo!

NP kirjoitti...

Mä _en_ tiedä, mikä nykykouluissa on käytäntö, mutta _jos_ sinne kouluun sisälle pääsee kuka vaan ja milloin vaan, niin kyllähän näitä tapahtuu. :( Olen aina pitänyt metallinpaljastimia ymv liioitteluna, mutta ehkä niitä pitäisi harkita?

Papu kirjoitti...

Eihän tässä tapauksessa se ammuskelija ollut koulun oppilas, eikä toisessa niistä muista ammuskeluista ollut kyse peruskoulusta tai lukiosta vaan ammatillisesta oppilaitoksesta... eli en kyllä itse erityisemmin usko siihen, että yksityiskoulu välttämättä toisi yhtään sen varmempaa turvaa lapselle. Todennäköisyydet osua tämmöisen tapahtuman keskelle ovat hirveän pienet, mutta tietysti jos jotain sattuu, niin jonkun kohdallehan se väkisinkin osuu :/

Elina kirjoitti...

Joo, kyllähän mä sen tiedän että tämä ei ollut varsinaisesti kouluammuskelu mutta silti...

Ja voi olla että samanlaisia hulluja mahtuu muihinkin kouluihin, mutta se TUNNE mikä tulee siitä että mun lapsi menisi isoon kuudensadan oppilaan kouluun. :( Ei hyvä. Haluan vähintään kyläkoulun, sellaisen missä ois maksimissaan satakunta oppilasta. Sellaisen, missä lapsi saa olla lapsi rauhassa ja turvassa. Ainakin äidillä ois se turvallisuuden tunne. :/

Mut tosiasia on, että se hullu voi tulla vastaan vaikka kaupassa keskellä viikkoa. Ja sitä ei pysty mitenkään välttämään jos on niin käydäkseen. Huoh.