torstai 4. lokakuuta 2012

Kuulumiset!


Ei meinaa millään aika ja energia riittää päivittämiseen... MUTTA koitetaan nyt!
3.10. Kuultiin  ensimmäinen nauru! Ihana hekotus, voi että!

Meillä alkaa muodostumaan pikkuhiljaa jonkinlainen päivärytmikin. Veikka herää aamulla 7-9 välillä, yleensä 8 pintaan. Ekoille unille mennään vaunuihin 9.30-10 aikaan ja ne kestää noin kolme tuntia. Sitten Veikka käy vähän vaipanvaihdolla ja maitotankkauksella ja menee melko pian jatkamaan unia. Sitten onkin jo päiväruoka-aika muulla perheellä ja yleensä Veikkakin haluaa yleensä samaan aikaan tissille. Sitten hetkinen venkoilua ja itkeskelyä ja ehkä seurusteluakin ja pienet nokkaunet vielä siinä illalla 18-19 maissa. Kahdeksalta Veikka syö tissiä, pulloa, tissiä... vähän illasta riippuen ja nukahtaa yöunilleen noin 21-21.30. Tärkeintä meidän rytmissä on se, että Veikka nukkuu yhdet 3 h päikkärit ja yhdet 2 h päikkärit sekä 1h iltatirsat. Järjestyksellä ei niin väliä.Veikka on myös kovin samanlainen kuin siskonsa aikanaan, ei jaksa pysyä virkeänä tuntia kauempaa. Eli syötöt, vaipanvaihdot ja pieni hetki seurustelua ja toinen on jo ihan väsy. :)

Ihan ok rytmi, pakko se vaan on kyllä koittaa muiluttaa vielä vähän aikaisemmaksi... jos Veikka kävisi yöunille jo 19.30-20 ja heräisi aamulla 7 pintaan niin mentäsiin samassa rytmissä Typyn kanssa. Ja silloin mulla jäis illalla aikaa kunnolla viedä Typy nukkumaan siten että mulla ois oikeesti aikaa lukea satu ja vähän antaa läheisyyttä. Varsinkin siis iltavuoroviikoilla!

Veikka heräilee öisin 2,5-3 tunnin välein syömään, eka unipätkä alkaa olemaan kyllä jo 4-5 tuntia. :) MUTTA koska Veikka on melko iso poika niin maito ei oikein meinaa riittää, luulen että me lykätään iltoihin maissivellipullo tässä muutaman viikon sisään. Toivoisin että se pidentäisi Veikan unia siten, että poika nukkuisi ekan pätkän klo 21-03. :D :D Nojaa, me kokeillaan.

Veikan iho on parempi, olin maidottomalla kuurilla kaksi viikkoa ja sinä aikana se parani. Mutta kun aloitin maidon uudestaan ei pahenemista ole tapahtunut, että en usko Veikan olevan allerginen ainakaan maidolle. Jotain näppylöitä kyllä taas tuli itseasiassa poskiin, mutta jaa-a. Iho on KUIVA. Siis saharakuiva. hiekkapaperikuiva. Päänahka on kuiva, vaippa-alue on kuiva, selkä ja kädet ja jalat. Iho pysyykohtuullisessa  kunnossa kun me kylvetetään joka toinen päivä vauvaöljyllä maustetussa vedessä ja rasvataan joka päivä. Toivotaan että se kuivuus jossain kohtaa vähän helpottaisi. Typyllähän oli kans kuiva iho mutta ei todellakaan näin kuiva.

Mutta melko vaativa vauva Veikka on kuten oli siskonsakin aikoinaan. Tuttua huttua siis. Ei viihdy yksin köllöttelemässä missään, koko ajan pitää pitää seuraa ja vaihtaa paikkaa ja kanniskella ja niin edelleen. Tämä on kuitenkin niin kovin väliaikaista että kyllä sitä jaksaa. Joskus menee hermot kyllä ihan totaalisesti ja uupumus valtaa mielen varsinkin NIkon iltavuoroviikoilla. Kun vauva itkee ja usva kiukkuaa ja ei tiedä kumpaan repeäisi ensin... huoh. Veikka myös pulauttelee PALJON. Kuten myös siskonsa aikoinaan. Oksennusta ja pulautuksia on kyllä pitkin kämppää. Refluksiakin pohdiskelin mutta ei tuo nyt kovin kivuliaalta vaikuta. Yötkin se nukkuu vaikka heräileekin usein syömään...

Paljon on taas kaikkea pohdittavaa. Allergiat, refluksi, kuivan ihon hoito... näin pienen vauvan kanssa pitää vaan katsoa ajan kanssa. Pitää seurata mihin tilanne alkaa kehittymään.

Mutta ihana se on. Ihania ne on molemmat.

1 kommentti:

NP kirjoitti...

Tuo öisin heräily syömään 2,5 - 3 tunnin kuulostaa tutulta. :-/ Joskus hyvin harvoin nukkuu 4h putkeen.