lauantai 7. huhtikuuta 2012

kuinka pelolla rahastetaan

Eräässä keskustelussa täällä internetin ihmeellisessä maailmassa keskusteltiin siitä, miten vanhassa patjassa saattaa olla bakteereita ja sitten vauva voi saada siitä jotain (?) ja tulee kätkytkuolema. ONNEKSI on olemassa kätkythälyttimiä!

Jep. Tai puu kaatuu päälle ulkona tai liukastut itse vauva sylissä tai kaupassa ollessa iskee superinfluenssabakteeri tai tai tai.... vaikka sun mitä. Kaikkeen varmaan löytyy ensin se "tieteellinen artikkeli" tai todeksi kerrottu tarina, jonka jälkeen yllättäen siihenkin pelkoon löytyy ratkaisu joka maksaa vain X euroa!

Kun ostat tämän laitteen niin turvaat lapsesi siltä ja tältä ja kaikelta mahdolliselta! Kai olet hyvä äiti ja haluat suojella lastasi ja antaa hänelle vain parasta?

Jos pelkää koko ajan kaikkea niin äiti varmasti tartuttaa sen pelkonsa lapseensa. Itse haluan, että lapseni tutkivat maailmaa järki päässä mutta rohkein ja avoimin mielin. Jos vanhemmat pelkäävät hysteerisesti koko ajan kaikkea (älä juokse ettet liukastu, älä kiipeä ettet putoa, älä katso, älä koske, älä pistä suuhun, älä sitä tätä tota) niin, eikö se pelko tartu siihen lapseenkin?


Eihän sitä voi elää elämäänsä peläten kaikkea koko ajan. Jos pelkäisin kaikkea sitä, mitä lapselleni voi tapahtua, tulisin hulluksi. Eikä elämää voi elää niin. Milloin sitä ehtii nauttia elämästä jos koko ajan pelkää? Ja tuoreita äitejä pelotellaan sitten niillä kaikilla mahdollisuuksilla ja vakuutetaan, että osta tämä niin ostat itsellesi mielenrauhan ja lapsellesi tulevaisuuden.

4 kommenttia:

NP kirjoitti...

Eipäs unohdeta isukkeja! :) Meillä mies oli vähintään yhtä innokas hankkimaan kätkythälyttimen. ;)

Paljasjalka kirjoitti...

No joo. Kaikkea sitä.

Mä oon aika hysteerinen sen suhteen, että tielle ei saa mennä. Tiedät, kuinka lähellä tuo tie tässä on...

Elina kirjoitti...

NP no niin, isiä unohtamatta. Tässä keskustelussa oli vaan äitejä, joten siksi tämä sukupuolinen vertaus. :)

Hanna se onkin vaan tervettä järkeä tää lapset pois tieltä. :)

Mut sit eiks oo olemassa joku sellainen sormiruokailuun tarkoitettu ihme verkkohässäkkä ja sit on niitä konttauskypäriä ja livekuvaa lähettäviä itkuhälyttimiä ja siis vaikka mitä... jotenkin vaan tuntuu että pelkoa lietsotaan ja sitten sillä syyllistetään jos ei lähde mukaan näihin kaikkiin villityksiin. Mä välillä tunnen olevani kyllä niin ulkopuolella noista keskustelupalstamammoista kun oon vissiin liian jalat maassa -äiti tai liian välinpitämätön tai jotain. o_O

Nojaa. Ehkä elämä vaan on opettanut että kaikkea ei voi ennakoida.

Anonyymi kirjoitti...

ysv-foorumi.com
ekohenkistä ja lapsimyönteistä keskustelua.

Mä oon tuolla ja se on ihan jotain muuta kun kaksplus. Täällä kukoistaa terve järki.
On ollut kestovaippainfon sana vapaa foorumi joskus, ja sittemmin muokkaantunut omakseen.

-Emilia