lauantai 30. kesäkuuta 2012

Antti-Kristo Lucifer vai Sherlock MacGyver?

Meille lapsen nimellä on suuri merkitys. Niinkuin varmaan kaikille tuleville vanhemmille. Lapsen nimi mietitään tarkkaan ja nimien merkitykset ja selitykset ovat meille tärkeitä. Haluamme, että nimi kantaa lasta ja tietenkin että lapsi kantaa nimeään ilolla. Jotenkin näen, että vahva nimi lapsella antaa vahvuutta elämään.

Esikoisemme on tyttö, ja hänen nimensä on valittu tietyllä periaatteella. Ensimmäinen nimi, eli kutsumanimi, on valittu nimen soinnin ja kauneuden perusteella. Ensimmäinen nimi meillä on supisuomalainen, liittyy luontoon ja se sointuu kauniisti meidän tavalliseen suomalaiseen sukunimeen. Emme koskaan halunneet sellaista nimeä, josta lapsi joutuisi selittämään että kamilla koolla tai nico ceellä. Kuitenkin kutsumanimeksi halusimme erikoisemman ja harvinaisemman nimen. Sellaisen, jota ei ole kovin montaa samalla luokalla... Nimi saa olla erikoinen mutta ei outo.

Toinen nimi on valittu merkityksen perusteella - tyttäremme toinen nimi tarkoittaa eräänlaista jalokiveä. Kolmas nimi on Amanda, jolla on latinankielinen merkitys. (rakastettava, ystävällinen).

Tarkoituksena on valita tälle pojalle nimi saman periaatteen mukaan: ensimmäinen nimi sointinsa ja kauneutensa vuoksi, toinen nimi tulee olla joku, millä on jokin merkitys. Esim. Toivo, Onni, Voitto jne. Kolmas nimi valitaan samalla periaatteella kuin tytöllekin, eli sillä tulee olla joku latinankielinen merkitys.

Nimenvalintaprosessi meillä menee siten, että kirjoitamme omia suosikkejamme lapsen isän kanssa vihkoon. Sitten aina silloin tällöin lueskellaan niitä ääneen ja viivaillaan yli niitä jotka eivät enää tunnu hyviltä vaihtoehdoilta. Tälle pojalle on nimi jo valikoitunut, ainakin todennäköisesti kutsumanimi on nyt päätetty. Ellei joku yllättäjä hyökkää takavasemmalta. :) Toinen ja kolmas nimi ovat vielä hakusessa, mutta monta hyvää vaihtoehtoa on niihinkin jo.

Kun sain tietää että odotamme poikaa, mulle iski paniikki - nimipaniikki! Tytölle olisin löytänyt roppakaupalla hyviä nimivaihtoehtoja, mutta poika. Niin vaikeaa keksiä pojalle nimeä! Onneksi nyt on kuitenkin kaivamisen ja pohtimisen tuloksena löytynyt yksi sellainen, joka tuntuu meistä molemmista hyvältä.

Ei kommentteja: