torstai 3. toukokuuta 2012

ai äm aironmän...

Terveiset neuvolasta ja lääkäristä. Kaikki oli vallan hienosti paitsi veren rauta-arvot tosi matalat. Anemian pukkasi siis... Normaalisti mulla on arvot sellaista 130 luokkaa, nyt se oli 104. Ei ihme kuulkaa että väsyttää! Terkka antoi obsidania, mutta mä aloin vähän epäilemään että mitä se tarkoittaa mun suolistosairauden kannalta. Kysyin vielä lääkäriltä, joka sanoi että kannattaa käydä apteekin kautta, jos niillä olisi tarjota vaihtoehto noille kapseleille. Reippaana tyttönä tein kuten käskettiin ja nyt tuossa työpöydälläni nököttää pullo Iron Vital F -litkua. Varmaan herkkua. Nuo nestemäiset eivät ole niin tehokkaita kuin kapselit, mutta ovat suolistolle hellempiä. En ota tässä kohtaa mitään riskiä sen suhteen, että ärsyttäisin tuota rauhallisessa vaiheessa olevaa suolta.

Painoa on tullut IHAN LIIKAA. Nyt napsahtaa herkkulaari kiinni täällä että hep vaan. Neuvolakortin esimmäiseen lukemaan on tullut jo 8 kiloa lisää. Mutta sekään ei ole koko totuus, sillä painoni nousi jo ennen ensimmäistä neuvolaa kahdella kilolla. Pah. Eli kymppi 'saavutettu'. En taida pysyä tässä raskaudessa siinä 15 kilossa, mikä tytöstä silloin tuli. No, en nyt ihan hirveetä stressiä aio ottaa tästä mut pakko vähän alkaa kattomaan mitä suuhunsa laittaa...

Verenpaineet, sykkeet, liikkeet, kohdun koko yms oli kaikki vallan asianmukaisia. Paikat on vielä kiinni, kiinteinä ja kuten kuuluukin. Sf-mitta oli 24, näyttäis olevan aika keskikäyrää.

Olisin varmaan saanut sairauslomaa, lääkäri kysyi että jaksatko sä vielä olla töissä. Vastasin että nyt toistaiseksi jaksan, mutta en tiedä kuinka pitkään. Siinä mietin omaa oloani ja eloani ja totesin, että en mä kyllä halua vielä saikulle. Vaikka mä sitä täällä vähän ulisenkin, mut jospa se väsymys helpottais vähän tuon lisäraudan avulla. Mielelläni mä oisin kuitenkin vielä jonkun aikaa, sit sitä kotonaolemista on kyllä taas ihan tarpeeksi. Nyt on kuitenkin menossa vasta 26. raskausviikko, et jos nyt jaksais joitain viikkoja olla. Sit on kivempi jäädä kotiinkin kun ei tarvii murehtia että jääkö ne töissä pulaan jos jään pois liian aikaisin...

En ole ehtinyt tänne päivittämään aikoihin, jotenkin väsymys vie voiton blogin päivittämisestä. ;) Typyllä on ensi viikonloppuna kolmevee-bileet, joten ylimääräinen aika meneekin niiden järjestelyihin.

2 kommenttia:

Anniina ★ kirjoitti...

No onneks sait rautakuurin, jospa se väsymys tulis nyt siedettävämmäks! Aikamoinen pudotus sulla onkin hemoglobiinin kans ollut, mulla kävi samalla lailla. Tosin mä en kyl silti huomannu mitään piristystä olossa vaiks hb saatiin nousemaan melkein 120:een - mut silloin olikin pimeä syksy :)

Onkohan poikaraskaudet se selitys isommalle painonnousulle vai mikä, terveisin Ekasta +8kg, Tokasta +18kg... Ja söin takuuvarmasti terveellisemmin nyt tokalla kerralla!

Jaksamista arkeen! :)

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni on Crohn ja nyt rv 27. Hemoglobiini on nyt alakantissa, mutta nestemäistä rautaa en kykene nielemään. Yritän napsia Maltoferia vähintään joka toinen päivä. Yleensä ei aiheuta masulle ongelmia.